Preko 25 godina se bavim izradom predmeta od keramike i porcelana. Po završetku studija na beogradskom Univerzitetu za primijenjenu umjetnost i dizajn - Odsjek keramike, vratila sam se u rodni grad Banja Luku, gdje sam počela raditi kao profesionalna keramičarka. Do sada sam imala 9 samostalnih izložbi u Bosni i Hercegovini, a sudjelovala sam i na mnogim kolektivnim i međunarodnim izložbama širom svijeta. Moja najvažnija međunarodna izložba bila je u Tajpejiu, Tajvan, 1994. godine, gdje sam dobila Nagradu za otkup. Također, još jedan moj veliki projekat bio je u suradnji s agencijom Aquarius 2012. godine, kada sam dizajnirala skulpturu nilskog konja za Hypo banku u Klagenfurtu, Austrija. Moji radovi se čuvaju i u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, a neki od njih su svoj put pronašli i do UNESCO-ve knjige.

Image

Izrada predmeta od keramike

Prethodne godine svog stvaralaštva posvetila sam radu i obogaćivanju ponude svoje Galerije u Banjoj Luci na dobro poznatoj adresi Jevrejska 119. U mojoj ponudi možete pronaći veliki broj jedinstvenih komada keramičke umjetnosti, poput skulptura, nakita, ikona, suvenira, kao i mnogobrojnih dekorativnih predmeta za uređenje enterijera i eksterijera.

Ovi jedinstveni predmeti se u mojoj radionici kreiraju s mnogo ljubavi, pažnje i posvećenosti detaljima, korištenjem provjerenih materijala i kvalitetne opreme i pribora. Raduje me vidjeti veliki broj sretnih i zadovoljnih kupaca koji su obogatili svoj dom i radni prostor mojim radovima.

0 k

MORE THAN 15,000
MEMBERS

0 M

3 MILLION VISITORS

0 +

MORE THAN 5.500
COLLECTION

0 K

DAILY TICKET
SALES

Radionice keramike

A da se znanje množi dijeljenjem dokazalo se i kroz veliki broj održanih radionica keramike u Banjoj Luci, koje sa velikim zadovoljstvom i strašću organizujem za zaljubljenike u ovu vrstu umjetnosti.

Bilo da ste strastveni zaljubljenik u predmete od keramike, uživate u samom procesu izrade, znatiželjni ste kako on izgleda ili pak želite isprobati nešto novo i savladati novu vještinu, radionice keramike u mojoj galeriji su definitivno za vas! 

Polaznici, između ostalog, imaju priliku naučiti generalne činjenice o keramici, njenim osobinama, na koji način se oblikuje, koje sprave i pribor se koriste, kako teče proces pečenja i oblikovanja, ali i ono, meni najvažnije, šta je to toliko posebno u vezi ove vrste umjetnosti zbog čega joj posvećujem preko 25 godina bezuslovne ljubavi.   

Kontaktirajte me za više informacija o održavanju radionica i na koji način možete postati jedan od polaznika.

Image

“Kod sanje sam ucestvovala na radionici keramike i danas izradjujem svoje predmete koje prodajem online sirom svijeta”

Ucesnica 1

“This is not a museum'. Magritte might have said of here. If it were a museum We would stand for Museum of Many Artists. MoMa curates UK art and international artists. While a museum displays curated work on museum”

Ucesnica 2